Pia Pakarinen


Olen vesantolainen musiikkipedagogi (AMK) 2008 ja muita opintojani ovat musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia, kirkkomusiikki) 1993, MEOK-koulutus (Musiikin erityispedagogiikan osaamiskeskittymä) 2012, Laulupiirtämisen perusteet 2013. 

Työskentelen Sisä-Savon kansalaisopistossa musiikipedagogina. Opetan kansalaisopistossa pianonsoittoa, yksinlaulua ja johdan IloVeela -naiskuoroa ja sekakuoroa. Ohjaan myös muskareita, kehitysvammaisia ja käyn laulattamassa vanhuksia palvelukeskuksessa.

Toimin kansalaisopiston Vesannon osastovastaavana ja Sisä-Savon Sävelet ry:n hallituksessa. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää musiikki- ja kulttuuritoimintaa Sisä-Savossa ja järjestää aktiivisesti koulutuksia, konsertteja ja muita tapahtumia alueella.
Esiinnyn Rajalliset-nimisessä yhtyeessä, joka pystyy toteuttamaan monentyylistä musiikkia monenlaisilla ja vaihtelevilla kokoonpanoilla. Olen myös jonkin verran osallistunut muusikoille tarkoitettuihin iPad-koulutuksiin. Esiinnyn tarvittaessa yksinlaulajana ja teen silloin tällöin myös kanttorin tehtäviä. 

Pidän työstäni sen monipuolisuuden vuoksi saadessani tehdä töitä monenikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa ja vahvuutenani pidän positiivisuuttani ja sosiaalisuuttani. Muusikkona haluan kehittyä ja monipuolistua mm. kouluttautumalla ja soveltaa tietoa omaan työhöni ja omiin esiintymisiini. Koen toisten muusikkojen kanssa tekemisen hyvänä vastapainona työlleni.